вторник, 29 март 2011 г.

Китайската калиграфия

Калиграфия на китайски се нарича "Shufa" и е уникална част от китайската култура с история от пет хиляди години. Това е форма на живописта, което прави използването на китайски символи да общува с духовния свят на хората на изкуството. В буквалния смисъл на думата, калиграфия е форма на изобразително изкуство и то често се нарича като изкуството на писане. Това е и уникалното изкуство на изразяване и клон на обучение или дисциплина.

Китайската калиграфия използва език като красива форма на изразяване. Той се отбелязва с богата и дълбока си съдържание, което привлича вниманието на артисти от целия свят. Китайската калиграфия е не само красив израз на изкуството, но също така изразява променящата сила на природата. А калиграф използва четка като че ли е част от тялото му. Той дава глоба смисъл на писмено характер от пресъздаване на природните сили чрез личния си опит. Някои форми на калиграфски скриптове са редовни скрипт, курсивен скрипт, скрипт печат, който върви сценарий и технически скрипт.

Калиграфия нужди основни инструменти като мастило стик, писане четка, хартия и мастило плоча. Те са известни като четири съкровища на това изкуство. Тя включва изкуството на писане на китайски йероглифи с луксозен стил на писане. Експерт в това изкуство дава дълбок смисъл на тези символи, а не обичайните или общо значение свързани с него. Също така е считан за един от най-показателните енергия на дадено лице. В творчеството на калиграф могат да предизвикат силна емоция и твори чудеса.

Китайската калиграфия могат да бъдат класифицирани в шест символа, които са известни като "шест писмено методи". Те са Чиа Chien, знак, който е заимстван от фонетичната му стойност да представлява независим омофон или в близост до омофон. Втората е Chih Shih, символ, който е използвате, за да представляват абстрактни идеи. Третата е Hui Yi, съчетание на изобразителното елементи с абстрактни символи идеите. Четвъртият е Hsiang Hsing, пряко изобразително представителство. Петият е Чуан Чу, знак, който е взел нов смисъл и накрая Hsing шън, глоба комбинация от фонетична и картинни елементи.

Китайската калиграфия е един от течения на традиционната китайска живопис. Той разполага с голяма художествена стойност и играе важна роля във всички сфери на обществото, като се започва от императорите на селяните. Това показва сладък ритъм и хармонична поток от музика и това е като цвете, което цъфти рядко в историята на цивилизацията. Китайската калиграфия е представител форма на изкуство, което допринася богатата страна в китайската култура.


Няма коментари:

Публикуване на коментар