четвъртък, 10 януари 2013 г.

АЗИАТСКИ ПИСАТЕЛИ И ЛИТЕРАТУРА


Робин Шарма е роден през 1965 година в Непал. Освен, че е бестселър автор, Шарма има докторска степен по право и статут на водещ експерт и съветник в областта на мотивацията, лидерството и развитието на личността. Свободното си време прекарва със семейстовото си, занимава се с триатлон, музика, източни бойни изкуства, таекуондо.

Преди десет години Робин Шарма си поставя цел да намери най- ефективните стратегии за динамичен живот. С ограничени ресурси, но с твърдото намерение да се учи и усъвършенства, той дълго пътува в търсене на филосовски учения, методи и навици, които лесно могат да подобрят качествтото на личния и професионалния живот. Изучава литература, насочена към същността на характера и успеха в живота, проучва стотици житейски истории , включително на лидери в света на финансите, преуспяващи предприемачи, източни мъдреци, както и на обикновени хора, които са съумели да осмислят живота си. В последствие прилага откритите от тях принципи в собствения си живот и остава изумен от резултата. Обединявайки западните стратегии за достигане на лична ефективност и максимална работоспособност с вековната мъдрост за синхрон между ум, тяло и дух, той всяка година помага на хиляди хора да повишат качеството си на живот.

С написването на “Монахът, който продаде своето ферари” Робин Шарма променя бизнес мисленето в световен мащаб. А последващите я: “Открий съдбата си с Монаха, който продаде своето ферари”, “Уроци по лидерство от монаха, който продаде своето ферари”, “Семейна мъдрост от Монаха, който продаде своето ферари” допълват образа на пълноценния съвременен човек. Книгите от поредицата са издадени в 18 страни на 15 езика и са в бестселър листата на повече от 10 страни, сред които САЩ, Канада, Индия, Арабските Емирства, Мексико.
Робин Шарма се е посветил на мисията да помогне на организациите да изграждат хора, които да бъдат лидери без титла, за да постигнат успех в този период на големи промени. Сред клиентите му са Microsoft, GE, FedEx, Nike, НАСА, Университетът Йейл и Организацията на младите президенти.
За последните пет години са продадени над един милион екзепляра от книгите му. Те са любимо четиво за рок звезди, кралски особи, корпоративни директори, политици, икономисти, лидери в различни браншове. 


.... продължете да четете от:  http://www.book.store.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар