вторник, 29 март 2011 г.

ИСТОРИЯ НА КИТАЙСКАТА ПИСМЕНОСТ

Обърнете внимание на историята и развитието на китайската писменост, на която ще проследим произхода.

В китайската система за написването и, е кредитирана като най-старата писмена система, която е била в непрекъсната експлоатация. Най-ранните следи от писмена система, която е получила само незначителни промени с течение на времето, датират от повече от пет хиляди години. Китайците имат всички причини да се гордеят с това невероятно явление, което е важна част от тяхната култура.

Системата, тъй като съществува и днес, се възползва от характера символите, които са известни като Хан знаци.
Общият брой на символите в китайската писмена система е в съприкосновение близо до петдесет хиляди души.
Съвременните символи за използване на езика, независимо дали се четене, говори или пише, се не повече от четири хиляди знака. Останалите са от употреба от доста време, но все още са в съзвучие със събирането на тази древна система за писане.

Като нация Китай е далеч напред в сравнение с нейните съседни страни в дните. Тя е първият сред източноазиатските държави, в която се разработва официално писмена система на свои собствени буквени знаци. Именно от тяхната система, японската, корейската и виетнамската писмени системи се развиват.
Това е причината да се намери богатото използване на китайските символи в техните езици.

Разработването на система за писане

Исторически писмената система е ограничена до използването на един смисъл, символи, които биха могли да бъдат опростени, нито да се добавят един с друг и да се произвежда повече думи.

С течение на годините обаче писмената система получи някои промени, който включват въвеждането на поли - сричкови знаци. Тези символи са направени от съчетанието на два или повече други символи. Това е нещо, което не спада към писмена система, преди това време.

Винаги е имало няколко различни диалекти на китайския език. В писмен вид системата обаче остава точно един и същ за цялата страна. Единствената разлика е по отношение на произношението. В писмен вид система е известна като sinography и китайски йероглифи се наричат ​​sinogrphs.

Проследявайки произхода

Последните археологически открития са отблъснати от датите на произхода на китайската система и за написването и от преди повече от пет хиляди години. Изглежда, че дълбоко се рови в историята на китайската система с цел подробното и написване във времето назад.

Има някои периодични констатации, които предизвикват голям интерес. Някои дори твърдят, че система за писане датира от повече от осем хиляди години. Тези твърдения обаче не са сто процента сертифицирани, защото изолираните открития затрудняват да дойдат изводи за цялата система.

Въпреки това археолозите с основателна причина да подозират, че китайската писмена система надхвърля значението си този момент. Най-старият скрипт, който е получил единодушното потвърждение е великолепен сценарий оракул кост, която принадлежи на периода, известен като династията Шанг.
Именно в това е доказателството, че ръстът на китайската писмена система е документирана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар